Komplex energetikai fejlesztés a Hód Plast Kft. székhelyén

Komplex energetikai fejlesztés a Hód Plast Kft. székhelyén

PROJEKTINFORMÁCIÓK

  • Kedvezményezett neve: Hód Plast Kft.
  • Projekt címe: Komplex energetikai fejlesztés a Hód Plast Kft. székhelyén
  • A projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-01856
  • Elszámolható összköltség: 141 781 182 Ft
  • Vissza nem térítendő támogatás összege: 77 979 650 Ft
  • Támogatás mértéke: 55 %

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében napelemes rendszer kerül kiépítése, valamint beltéri világításkorszerűsítés történik.
A fejlesztések célja gazdaságilag megtérülő energiahatékonysági beruházás és környezetbarát megújulóenergia-termelő berendezés telepítése a hálózati villamosenergia-igény csökkentésének érdekében.
A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a HÓD PLAST Kft., 6750 Algyő, külterület 01767/89. helyrajzi számon található székhelye. A napelemek az épületek keleti, nyugati és déli tetősíkjára kerülnek elhelyezésre.
A napelemes kiserőmű teljesítménye: 506,25 kW, a csatlakozási teljesítmény 422 kW, a napelem panelek az invertereken keresztül csatlakoznak az AC elosztó-csatlakozó szekrényhez és a meglévő elektromos hálózathoz.
A meglévő korszerűtlen világítótestek és fényforrások a korszerűsítés eredményeként, a szabvány szerint előírt megvilágítási érték elérése mellett, jelentős villamos energia megtakarítást produkálnak.
A lámpákat a meglévő világítási vezetékhálózat megtartásával, a meglévő lámpák helyére szerelik föl, lámpatest csere történik.
A korszerűtlen világítóeszközök, alacsony fogyasztású, hosszú élettartamú, LED technológiájú eszközökkel lesznek helyettesítve, ezért a világításra fordított energiamennyiség akár 50-60% -kal csökkeni fog.
A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése és a mérsékelt fosszilisenergia-felhasználás hozzájárulva az ország megújulóenergia-források felhasználásának növelése céljának eléréséhez.

A projekt megvalósításának dátuma: 2022.06.20.

 

© IntroWeb | 2020 - Weboldal készítés, SEO